Här följer ett urval av de vanligaste frågorna samt lite tips!
Klicka på krysset för att veckla ut svaret till respektive fråga!
Element & Radiatorer
Om du har gamla element för vattenburen värme räcker det att kontrollera ventilerna och lufta elementen en till två gånger per år. Ibland kan det vara aktuellt att fylla på vatten för att få nytt tryck i elementen. Kolla också ifall det finns luft i expansionskärlet.
Varmvattenberedare
Hjärtat i huset är varmvattenberedaren som gör det möjligt att vattnet i huset är varmt och temperaturen reglerad efter ditt eget behov. Tänk på att temperaturen måste vara över 60°C för att undvika bakterier i vattnet (legionella). Ändrade tryckförhållanden är en annan aspekt om temperaturen i varmvattenberedare varier kraftigt. Kontrollera säkerhetsventilen då och då för att säkerställa att allt är i sin rätta funktion.
Avlopp
Den vanligaste frågan i vårt yrke är självklart hur man undviker stopp i avloppet. Finns många olika sorters knep för att minska risken eller lösa ett stopp i toaletten, vasken, duschen m.fl. områden. Grundregeln är att allt som kommer från kroppen (avföring) kan du spola ner, självklart också toalettpappret. Allt annat som matrester, kemikalier, påsar, topsar osv osv skall hamna i återvinningen.
Droppande blandare
Packning som spruckit, krantoppen är sönder eller inte tillräckligt åtdragen, fel del till kranen m.m. I detta fall är det bättre att ringa upp oss (en auktoriserad VVS installatör) som kommer och tittar på kranen och söker upp felet för att åtgärda droppandet.
Porlande ljud från WC stol
WC tanken fylls inte, kan ha hängt sig och droppar mycket som gör ett porlande ljud. Spolar knappen kan också ha hängt sig vilket gör att det bara står och porlar men inget händer. Kontakta oss om felet inte kan åtgärdas.
Läckage
Avloppsläckage, läckande rör och blandare är en del av de vardagliga problemen vi stöter på. Istället för att åtgärda detta själv med lite egna idéer rekommenderar vi att ni kontaktar oss (en auktoriserad VVS installatör) för att åtgärda läckaget fortast möjligt, men också att det utförs enligt de lagar och regler som krävs av försäkringsbolagen.
Golvvärmen kall (vattenburen)
Kallt på golvet, ingen cirkulation (vattenburen golvvärme) som genererar värme. Kolla termostaterna så de inte hängt sig. Titta också efter läckage vid centralen. Hittar fortfarande inte felet? kontakta oss för att felsöka och åtgärda problemet.
Ingen värme i huset (gaspannan)
Pannan i huset som genererar värme kan ha slagits av automatiskt, kolla om en säkring har gått, läckage i pannan, brytaren är frånslagen, inget tryck i expansionskärlet. Kontakta oss om felet kvarstår efter ni checkat av listan.
Gasspis/Gaspanna
När det kommer till gas skall man inte fixa och trixa själv med detta. Vi på Rörexpressen råder er att kontakta oss som har gas behörighet så att vi på ett säkert sätt/vis kan kolla över er gasspis, gasugn, gashäll, gaspanna eller vad det är ni har inom gas.
Fortfarande inte fått svar på dina fråga eller att du har fler frågor?
Kontakta oss för mer infomartion här
Auktoriserad VVS montör
För att säkerställa att ditt jobb blir rätt gjort och följer branschens regler vad gäller Säker vatten. Har vi bifogat länk för att ni skall få svar på era frågor, vilka företag i Sverige som är auktoriserade VVS installatörer samt vad som gäller ifall olyckan är framme.
Rotavdrag
Från och med den 1 januari 2016 ändrades reglerna vad gäller rotavdraget.
Du får dra av max 30% av arbetskostnaden i rotavdrag. Den sammanlagda skattereduktion för rotavdrag får inte överstiga 50 000kr oavsett köparens ålder.
Observera att du måste ha tillräckligt med skatt för att kunna få göra rotavdrag samt äga bostaden.
För mer information klicka på länken nedan (för med information.) Någon av dessa två:
Läckage
Avloppsläckage, läckande rör och blandare är en del av de vardagliga problemen vi stöter på. Istället för att åtgärda detta själv med lite egna idéer rekommenderar vi att ni kontaktar oss (en auktoriserad VVS installatör) för att åtgärda läckaget fortast möjligt, men också att det utförs enligt de lagar och regler som krävs av försäkringsbolagen.